App Zou ik wat zeggen?

Afbeelding website

Eén op de drie jonge artsen krijgt op de werkvloer te maken met grensoverschrijdend gedrag. “Je eerste reactie is: ‘Ik zeg maar niks, het hoort er vast bij’”, zegt Tessel Korver, kinderarts in opleiding. En dat moet anders, vindt ze.

Het Amsterdam UMC is zich bewust van mogelijk grensoverschrijdend gedrag van medewerkers onderling en patiënten/bezoekers. Daarom wordt onder andere de app “Zou ik wat zeggen” aangeboden, met als doel om grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer snel te kunnen herkennen, bespreken, begrenzen, melden en tijdig hulp te ontvangen.

Wat een mooie en duidelijke app, dat was wat ik in eerste instantie dacht, dat is ook de reden waarom ik deze app graag met jullie wil delen.

De eerste vraag die in de app aan bod komt is: “Wat is er aan de hand?” Daarna zie je de volgende drie mogelijkheden: “Ik wil iets kenbaar maken”, “Ik ben in vertrouwen genomen” en “Ik ben aangesproken”.
Bij een klik op “Ik wil iets kenbaar maken” zie je de volgende tekst: “Als jij vindt dat verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag echt niet door de beugel kan”.
Denk hierbij aan een collega die discriminerende opmerkingen maakt over een patiënt. Een leidinggevende die seksuele toespelingen maakt. Kortom, er is iets aan de hand waarbij jij je opgelaten, onveilig of onprettig voelt. Als je zwijgt verandert er niks! En bij wie kun je terecht?

Bovenstaande tekst motiveert en moedigt medewerkers aan om in actie te komen, grensoverschrijdend gedrag naar een patiënt en gedrag tussen collega’s wordt genoemd. Vooral de zin “Als je zwijgt verandert er niks” maakt het makkelijker voor de medewerker om de volgende stap te zetten.

Dan volgt de volgende vraag in de app: “Er is een grens overschreden” “Hoe kun je handelen in een grensoverschrijdende situatie”. Wij wijzen je de weg.
Hierna zien we drie beelden: Verbaal, non-verbaal en fysiek. Bij verbaal wordt de medewerker met vijf stappen geholpen verder te gaan, namelijk: signaleren, steun zoeken, vastleggen, aanspreken en mogelijke reacties. Bij steun zoeken worden collega, medestudent, vriend/vriendin en vertrouwenspersoon genoemd.

Belangrijk vind ik dat in eerste instantie een collega/medestudent of vriend/vriendin wordt genoemd. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat praten over een traumatische ervaring met iemand die je vertrouwt de eerste stap is naar een grens of verwerking. Hierop is ook het door ons gehanteerde driegesprekken model gebaseerd. Het bespreken en vastleggen is daarnaast superbelangrijk, evenals het melden in het incidentregistratiesysteem. Daarnaast natuurlijk het aanspreken van de persoon, die het grensoverschrijdend gedrag liet zien, zodat de collega kans heeft om zijn/haar gedrag te verbeteren. De “Ik ervaar” in plaats van het beschuldigende “Jij bent fout” boodschap wordt benoemd. Je blijft bij je boodschap.

Er is ook meldknop in de app voor acute situaties, maar je kunt ook via e-mail en anoniem melden. Melden bij de ombudsman en vertrouwenspersoon worden ook genoemd.

Naast trainingen Omgaan met agressie en het hanteren van agressieprotocollen zie ik de app als een waardevolle aanvulling als ondersteuning om bewust om te gaan met grensoverschrijdend gedrag van collega’s of patiënten/bezoekers.

Deze app is te vinden in de appstore onder de titel “Zou ik wat zeggen”

Jannie de Jong, 23 januari 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.