Witteboordenagressie op vrijdagmiddag

witteboordenagressie-vrijdagmiddag

Mooi verhaal van een van onze woningcorporatie klanten:

Zojuist werd ik door Francis gevraagd om een gesprek te voeren met een huurder die aan de balie kwam i.v.m. zijn betalingsachterstand. Ik ging er naartoe en zag daar een oud, enigszins verwaarloosd mannetje staan. Ik dacht: “ach, dit is een zielige man die in de problemen is gekomen”. Maar toen deed hij zijn mond open.
WOWWWWWWWWWW! Kreeg ik me even een lesje intimideren en bedreigen! Het schoolvoorbeeld van de wittenboordenagressie uit de agressietraining.
Meneer kan niet stil blijven zitten. Opstaan, zitten, opstaan, zitten. Om zijn verhaal extra kracht bij te zetten geeft hij me (zogenaamd amicaal) een tik op m’n schouder. Ik heb gevraagd of hij hier mee op wil houden voordat het gesprek voortgezet kan worden. Hier gaat hij mee akkoord, maar heel veel beter wordt het niet.
Meneer wil geen betalingsherinneringen ontvangen, omdat hij de huur gewoon betaalt. “Ik heb schijt aan alles jongen, dus ze regelen het maar. Ik betaal altijd netjes m’n huur, maar alleen even iets later”. Hij betaalt inderdaad standaard 23 dagen te laat, en dat is niet de bedoeling. “Vroeger jongen, vroeger stond ik hier en dan regelden ze gewoon alles voor me!”. Natuurlijk gaat deze uitspraak vergezeld van een flinke klap op de tafel.
Ik heb rustig aangegeven dat hij een extra betaling kan doen om in te lopen en dat het probleem dan opgelost is. Meneer staat op “Nou dan doen we dat, want ik beur nog wat extra’s eind december. Dan is iedereen weer tevreden!”, geeft me nog een klap op de schouder en wenst ons allen alvast een fijne jaarwisseling toe. Bij deze dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.