Webinar omgaan met verbale agressie in coronatijd

support-2394308__340

Het wordt een beetje saai, maar we zitten er nog steeds in. Ik ben er helemaal klaar mee, maar daarin zal ik geen uitzondering zijn. Corona en grensoverschrijdend gedrag halen niet het beste in elkaar naar boven.

Kennen jullie de piramide van Maslow?

Door corona is gelukkig het eerste niveau waarin de menselijke behoefte aan huisvesting en voldoende voeding over het algemeen stabiel gebleven, maar in sociale veiligheid en werk en opleiding zijn er fikse beperkingen. Dit geeft een gevoel van verlies van vrijheid. Hierdoor worden sommige mensen defensief en/of zelfs agressief. Met name de medewerkers die in het openbare domein werken zoals politie, handhavers en medewerkers in het OV merken daardoor veel meer agressief gedrag. Ook medewerkers in winkels en in de zorg hebben te maken met mensen die zich niet aan de regels houden en moeten ineens optreden als handhaver. Terwijl hun beroep gericht is op het verlenen van service. Dit vinden ze niet leuk en soms moeilijk om uit te voeren.
Moet jij ineens handhaven in plaats van service verlenen? Voor jou organiseren wij dit webinar.

Wat kun je ontdekken in dit webinar?

  • Na dit webinar herken je grensoverschrijdend gedrag en kun je dit benoemen.
  • Je herkent de drie vormen van agressie: frustratieagressie, witteboordenagressie (een vorm van microagressie door middel van arrogant en neerbuigend en manipulerend gedrag) en agressie grof, door middel van schelden, bedreigen, intimideren en discrimineren
  • Je leert frustratieagressie ruimte te geven
  • Je leert witteboordenagressie en agressie grof op de persoon te begrenzen
  • Als het escaleert weet je het gesprek te beëindigen en hulp in te roepen van collega’s of je zelf in veiligheid te brengen.
  • Je ontvangt tips hoe je zelf sterk kunt blijven en hoe je als collega’s elkaar kunt helpen.

Meld je hier aan voor dit webinar, het is gratis.

Tot in het webinar,
Jannie de Jong

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.