Zet je boosheid om in positieve energie

boosheid-positieve-energie

Deze tips zijn van blogger Bellesqa en wil ik jullie niet onthouden. Boosheid is vervelend, je wilt niet boos zijn en daarbij kost het ook nog eens enorm veel energie. Lastig! Toch, als jij je boosheid in iets positiefs om kan zetten, kun jij juist energie halen uit boosheid. Hmm… klinkt goed!

1. Gebruik het als motivatie

Wanneer jij boos bent om een situatie of de gang van zaken, is dat een hele goede reden om jouw boosheid te veranderen in een motivatie om die situatie te veranderen. Je weet dat dit niet de manier is om vrolijk verder te gaan, dus moet er iets veranderen. Hoppa, kom maar op met die vastberadenheid!

2. Wees optimistisch

Oké, ik geef het toe, dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer jij continu maar uitgaat van het slechte en let op de minder leuke dingen om je heen, zal het pessimisme van je af stralen. Iets wat jou absoluut niet gelukkig maakt. Dus, tijd voor verandering! Probeer eens om het glas halfvol te zien en niet halfleeg. Doet de TV het niet? Prima, meer tijd voor een boek! Kan je vriend niet afspreken? Ach, dan toch een meidenavondje met je zus?

3. Boosheid kan gezond zijn

Krop je alle frustraties altijd maar op en laat je ze nooit eens gaan? Probeer dit een keer los te laten en gooi die frustraties eruit. Door erover te praten met mensen en door deze frustraties te delen, kan het juist veranderen en opluchten! Wanneer jij niets zegt, zal de ander jouw frustraties niet begrijpen.

4. Gooi de creativiteit eruit

Alle emoties kunnen inspirerend werken, zo ook boosheid. Haal jouw inspiratie uit je boosheid en gooi het in je muziek, schilderij of dans. Niets werkt zo opluchtend als je boosheid eruit te gooien op wat voor manier dan ook. Wellicht komt jouw creatieve kant nu wel helemaal goed tot zijn recht.

5. Ga sporten

Jazeker! Je sport en bikkelt harder wanneer jij boos bent. Lekker alle boosheid en frustraties eruit gooien in de sportschool en je helemaal moe trainen. Is ook weer een win-win situatie: je gezondheid wordt beter en je boosheid ebt weg. Hoera voor boosheid!

Conclusie: Zet je boosheid om in positieve energie. Hoe is dat voor jou? Op welke manier zet jij je boosheid om en hoe kun jij gedachten weer positief krijgen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.