Twee derde van de beveiligers in Nederland hebben het afgelopen jaar te maken gehad met geweld en of agressie. De Nederlandse Veiligheidsbranche, die ook deze cijfers publiceerde, wil dat straffen tegen de beveiligers even zwaar worden bestraft als geweld tegen hulpverleners.
Ze zijn onderdeel van ons normale leven. Beveiligers, conducteurs en de medewerkers in de winkel. Maar helaas hebben deze harde werkers veel te maken met agressie. Onder het treinpersoneel is 93% van de medewerkers slachtoffer van agressie. Maar ook aan de balie is één op de tien slachtoffer van agressie.
Van de beveiligers is twee derde slachtoffer van verbale agressie en is 29% slachtoffer van intimidatie.
10% van de 800 geïnterviewde beveiligers zegt wekelijks te maken te hebben met (verbaal) geweld.
Een kwart van deze beveiligers ondervindt persoonlijke gevolgen van de agressie: slechte nachtrust, stress en minder plezier in het werk.
De Jong beaamt de uitspraken van Laetitia Griffith over de aanpak van Agressie : ‘We gaan de komende jaren nog duidelijker aangeven wat wel en niet kan. Is er sprake van schade, dan gaan we die door voegingen in strafzaken via de rechter verhalen op de dader. Ook ga ik met het openbaar ministerie in gesprek om bij geweld’
De Jong Training en Advies geeft al 18 jaar lang agressiehantering trainingen.
Tijdens deze agressietrainingen stellen wij de cursist in staat om
• Agressief gedrag in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen
• Inzicht in eigen wijze van reageren op agressief gedrag
• Combinatie van klantgerichtheid en grens stellend gedrag te vertonen
• Om te gaan met escalerende incidenten
• Om agressieprotocollen toe te passen
Laat een reactie achter