Training fysieke weerbaarheid

training fysieke weerbaarheid

Hoe ga je om met iemand die je vastpakt bij je armen? Hoe ga je om met dreigementen? Hoe ga je om met iemand die met een mes op je af komt lopen? Op dinsdag 21 maart 2017 leerden 12 deelnemers van een eerste hulp post van een ziekenhuis hoe je jezelf fysiek weerbaar maakt. Onder leiding van trainer Onna Wisman werden de deelnemers voorzien van kennis en nieuwe vaardigheden. Het was een mooie trainingsdag en de deelnemers zijn erin geslaagd om zichzelf zowel fysiek als mentaal te beschermen!

Training fysieke weerbaarheid

Het programma

De training vond plaats om 10.30 in Lelystad. De onderstaande onderdelen kwamen in de training aan bod:

  • Het herkennen van de verschillende agressievormen: frustratieagressie, witteboordenagressie en agressie op de persoon;
  • De aanpak van de verschillende agressievormen;
  • Een introductie van de veilige V;
  • Lunch van 12.30 tot 13.00;
  • Aan de hand van verschillende technieken leren de medewerkers agressie-reducerend op te treden;
  • De medewerkers leren omgaan met escalerende incidenten aan de hand van het conflictinterventieplan. Hierbij leren zij zichzelf en anderen in veiligheid te brengen;
  • Oefeningen in de vorm van een carrousel;
  • Aan het einde van de training hebben de deelnemers samen met de trainer geëvalueerd.

Om 16.00 was de training ten einde.

Het resultaat
In het ochtendgedeelte hebben de deelnemers kennis gekregen over agressie en de verschillende vormen hiervan. Zij konden na de theorie vertellen hoe je agressief herkend en hoe je het aanpakt. Als de trainer vroeg: ‘’van welke agressievorm is hier sprake?’’ dan staken de deelnemers allemaal 1, 2 of 3 vingers in de lucht. De vormen zaten er goed ingestampt.
In het middaggedeelte hebben de deelnemers het flink warm gekregen. Zij gingen samen met trainer Onna aan de slag met oefeningen om jezelf fysiek weerbaar te maken. De deelnemers oefenden met elkaar en kregen feedback van de trainer.

Het resultaat van deze trainingsdag waren 12 uitgeputte, maar voldane deelnemers, die hun kennis en vaardigheden op het gebied van fysieke weerbaarheid vergroot hebben!

Wat vonden deelnemers ervan
Uit de evaluatieformulieren is gebleken dat de deelnemers de training als zinvol hebben ervaren. Zij gaven aan dat de training interactief was, dat het een goede afwisseling was tussen theorie en praktijk en dat de trainer erg enthousiast was.

Mijn ervaring

Ik heb de training gevolgd vanaf de zijlijn en ik moet zeggen, ik heb me heel erg vermaakt! De deelnemers waren enthousiast en er hing een fijne sfeer. De oefeningen leverden mooie leerervaringen op en af en toe konden de trainer, de deelnemers en ik mijn lach niet inhouden.
Voor mij maakt de mix tussen leren & plezier beleven een hele bijzondere en mooie combinatie. Leren moet je leuk maken en als je het mij vraagt heeft trainer Onna daar zeker voor gezorgd.

Mijn conclusie voor deze dag: zeer geslaagd!

Iris van de Haar

Ben je benieuwd naar de training fysieke weerbaarheid of zou je hier wat meer over willen weten? Neem gerust contact op met Jannie de Jong van de Jong Training en Advies
+31(0)641782816
dejong@agressietraining.nl

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.