Terugblik op 2020

69e88bf3-c07f-4a93-8ec7-8c6df40815f7

Hoe was dit jaar voor jou?

Voor mij was het bizar zowel qua dieptepunten als hoogtepunten.

Begin maart kwamen we vrolijk en uitgerust terug van wandeleiland La Gomera. Volgens mij had ik toen al Corona gehad trouwens. Van mijn 94 jarige moeder had ik een meedogenloze griep meegenomen die alle kenmerken had van Corona. Gelukkig was ons huis in een tropische tuin met avocadobomen meteen een quarantaine huis. Bergbeklimmen met de gids was een uitdaging, even dacht ik dat ik echt oud begon te worden. Terug en uitgeziekt lekker aan het werk. De agenda met trainingen stond bomvol gepland, dus wat kon ons gebeuren?

Ja en toen… we hebben het allemaal meegemaakt. Voor ons betekende het dat de agenda in een paar dagen helemaal leeg werd geveegd voor maanden… In eerste instantie maakte ik ruzie met klanten over annuleringsvoorwaarden en andere onbelangrijke zaken. Dankbaar voor de steun van de overheid. Daarna daalde de rust in. Hoe heerlijk was het dat er geen auto’s voorbij scheurden op de smalle boerenweg voor ons huis. Hoeveel uren kon ik wandelen? Hoe heerlijk was de lente? En hoe lief waren onze kuikens die we besloten hadden groot te brengen?

Maar ook: hoe is het met de trainers en acteurs? Kunnen ze rondkomen? Kan ik het salaris betalen voor de medewerkers die bij Agressietraining.nl in dienst zijn? Hoe lang gaat dit duren? Kortom, het werd tijd voor bezinning. Tijd voor coaching. Via Linkedin zag ik een coach die mij aansprak. Door Corona had ik eindelijk tijd voor reflectie. Paar oude en hardnekkige stukken uitgewerkt. In juni begonnen er voorzichtig opnieuw opdrachten binnen te komen, bijna allemaal crisisinterventie, mijn oude vak. Niet alleen ík was in een crisis beland, maar ook medewerkers van gemeenten, zorginstellingen en vele anderen. Met name degenen die te maken hebben (gehad) met de directe gevolgen van Corona of agressie en geweld naar aanleiding van Corona belden mij. Opeens kon ik weer wezenlijk iets betekenen voor anderen, na jaren van sturen en managen op de achtergrond. Met beide voeten, hart en hoofd weer in de praktijk. Dat geeft me ontzettend veel energie en voldoening, tot op heden.

In september begon het weer te lopen, trouwe klanten boekten hun trainingen online of life, nieuwe klanten kwamen en spoedig was de agenda weer net zo vol alsof er niets was gebeurd. Alleen wordt de e-learning nu optimaal benut, net als oefenen met acteur via zoom-meetings en congressen via webinars. Trainers en acteurs zijn weer aan het werk. 

En ik? Omdat ik zo geniet van met de voeten in de ‘klei’ staan heb ik besloten dit te blijven doen. Ook heb ik een boek geschreven dat drie uitgevers willen uitgeven. Inmiddels heb ik een uitgever gekozen en het boek gaat er komen. In september 2021, omdat Agressietraining.nl volgend jaar 25 jaar bestaat en ik dit life wil vieren met de uitgave van het boek in het after Corona tijdperk samen met alle trouwe klanten, medewerkers, trainers en acteurs en mijn familie.

Hoe is het met jou? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen van dit jaar! Laat het me weten via dejong@agressietraining.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.