Subsidie anti-agressie beleid en trainingen 2012-2013

subsidie-agresie-beleid-trainingen

10.000 euro voor uw anti-agressiebeleid
Ondersteuningsregeling ‘Veilig werken in de zorg’ van start

Om agressie en geweld tegen zorgmedewerkers te verminderen is voor individuele (jeugd)zorginstellingen de ondersteuningsregeling ‘Veilig werken in de zorg’ ingesteld. Met deze regeling kunnen instellingen een extra impuls geven aan de uitvoering van anti-agressiebeleid. Het is vanaf 1 september 2012 mogelijk een aanvraag in te dienen.

Zorgbreed vier miljoen euro beschikbaar
Voor de ondersteuningsregeling is voor de periode 2012-2015 zorgbreed is totaal vier miljoen euro beschikbaar gesteld. De ondersteuningsregeling is onderdeel van het branchebrede Actieplan ‘Veilig werken in de zorg’, een initiatief van de gezamenlijke sociale partners in de zorg en drie ministeries: Volksgezondheid, Welzijn & Sport; Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Veiligheid & Justitie. Met de regeling worden individuele zorginstellingen, door het inzetten van externe deskundigen, in staat gesteld hun eigen integrale anti-agressiebeleid een extra impuls te geven. Per instelling gaat het om maximaal € 10.000, inclusief BTW.

Jaarlijks komen 100 instellingen in aanmerking voor de ondersteuningsregeling. Per zorgbranche gaat het om de volgende aantallen:
15 instellingen – geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg
18 instellingen – gehandicaptenzorg
14 instellingen – jeugdzorg
33 instellingen – verpleeg- en verzorgingshuizen, thuis- en kraamzorg en jeugdgezondheidszorg
20 instellingen – algemene en academische ziekenhuizen, inclusief categorale instellingen en revalidatiecentra.

Het Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP) voert de ondersteuningsregeling uit. Sociale partners in de zorg zien toe op de uitvoering van de regeling en brancheorganisaties kunnen nadere informatie verstrekken over de regeling.

Aanvraagprocedure
De ondersteuningsregeling is verdeeld over vier aanvraagperioden. De eerste periode loopt van 1 september tot en met 31 december 2012. De andere drie aanvraagperioden in de daaropvolgende jaren (vanaf 2013 tot en met 2015) lopen van januari tot en met oktober.

Het is voor zorginstellingen vanaf 1 september 2012 mogelijk een aanvraag in te dienen. Het indienen van de aanvraag kan door het invullen van het digitale formulier.
Op deze website is ook meer achtergrondinformatie te vinden over de ondersteuningsregeling ‘Veilig werken in de zorg’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.