Snelkookpan sessie agressiebeleid

snelkookpansessie agressiebeleid

Het voorkomen of in ieder geval zoveel mogelijk beperken van agressie op het werk is niet alleen te realiseren door het trainen van medewerkers in combinatie met het ontwikkelen en opzetten van beleid. Draagvlak van en door medewerkers is in onze ervaring een must voor een goede implementatie. Waarom een must? Zonder draagvlak wordt een beleidsstuk vrij snel een papieren tijger. En wordt het beleidsstuk pas weer opgepakt als het spreekwoordelijk kalf (bijna) verdronken is.

De Jong Advies & Trainingen kan u ondersteunen bij het totale proces. Een van onze adviseurs is ervaren in het realiseren van een 0-meting aan de hand van een op maat gemaakte enquête. Na de 0-meting ontvangt u een heldere en praktische rapportage hoe uw medewerkers het aanwezige of het te ontwikkelen beleid ervaren. De enquête wordt mondeling door de adviseur afgenomen zodat er een goed beeld ontstaat van uw organisatie.

Afhankelijk van de resultaten helpt onze adviseur, samen met u en onze professionals, het beleid samen te stellen op een wijze dat de verschillende medewerkersgroepen het ook daadwerkelijk als een gezamenlijke verantwoordelijkheid ervaren. Dit betekent in de praktijk dat er ad random met medewerkers van uitvoerend niveau tot op directieniveau worden geënquêteerd .

Een veelgebruikte methode bij het bespreken en realiseren van de gezamenlijke doelstellingen is o.a. een snelkookpansessie of een gesprek op voeten. In een actieve en open sfeer gaan medewerkers met elkaar aan de slag met de uitgangspunten voor het beleid, of gaan aan de slag met de aanwezige beleidsnotities vanuit de vraagstelling “en wat betekent dat nu voor mijn praktijk”. Is het beleid te vertalen naar de werkvloer. Hoe werkt het beleid nu eigenlijk in de dagelijkse praktijk van de medewerker zelf.

Onze adviseur, Joyce Neijenhuis, is een ervaren senior professional. Zij verzorgt regelmatig onderzoeken op het gebied van agressie maar ook op het gebied van ongewenste omgangsvormen. Daarnaast begeleid zij organisaties in transitieprocessen. Haar kracht ligt in het verbinden van beleid naar de praktische toepassing op de werkvloer rekening houdend met de belangen van werkgever én werknemer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jannie de Jong 0641782816 of dejong@agressietraining.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.