Omgaan met de codes van de straat

straatgedrag 6 website

De jongeren die vaak op straat hangen kampen met psychische klachten. Ze hebben meestal geen school afgemaakt en hebben helaas een strafblad dus aan de bak komen lukt niet altijd. Vaak zijn ze ook nog eens onder invloed van drugs. Shey Aamer ontwikkelde de training Omgaan met straatgedrag. Door deelname aan deze training krijg je inzage in de leefwereld van deze jongeren. Je komt er bijvoorbeeld ook achter dat de jongeren erg onzeker zijn en dus een speciale benadering nodig hebben om mee te werken. Door deze training af te nemen kunnen de gemeentelijke teams betere zorg en ondersteuning geven aan dit soort jongeren. Omdat ze hun leefwereld meer gaan begrijpen en hun taalgebruik. 

Omgaan met de agressie van de jongeren van de straat

Tijdens de training leren deelnemers de boosheid te herkennen van jongeren, deze te begrenzen en met behoud van relatie op zoek te gaan naar een passende oplossing. Ook wordt er uitgelegd welk gedrag de jongeren van de straat totaal niet tolereren en extreme agressie bij hun kan opwekken. Door de straattaal te herkennen en aan te sluiten bij de taal van de jongeren leren de deelnemers agressie te voorkomen, effectief samen te werken en hun doelen te bereiken samen met de jongeren. Ze leren om te gaan met het groepsgedrag en met het individuele gedrag.

Inhoud van de training

  1. Inleiding in drie verschillende straatculturen
  2. Onderzoek naar de eigen culturele achtergrond
  3. Bespreken van ervaringen met straatgedrag
  4. Herkennen van straatgedrag
  5. Top 5 verschillen tussen de Westerse en niet-Westerse cultuur
  6. Maak kennis met culturen, uitsluiting en overtuigingen
  7. Leren door middel van regietheater om te gaan met straatgedrag

Na de training

De deelnemers hebben verschillende inzichten in de straatcultuur. Ze begrijpen daardoor de regels van de straat beter. Ze kennen het gedrag achter het gedrag. Ze kunnen daardoor op een vriendelijke wijze doordringen bij de jongeren die past in de leefwereld van die jongeren. Ze hebben handvatten hoe ze met deze jongeren om kunnen gaan.

Wil je deze training ook eens proberen? Klik dan hier.
Of neem contact op met Jannie de Jong 06 4178 2816 of dejong@agressietraining.nl.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.