Leven lang leren

leven-lang-leren

Een training omgaan met agressie is een mooi moment, er wordt geoefend met de acteur, je werkt samen met collega’s en leert elkaar op een andere manier kennen. Het versterkt de teambanden. Je wordt daadwerkelijk vaardig in het herkennen van agressief gedrag en het begrenzen daarvan.

Na de training wordt het geleerde enthousiast in de praktijk gebracht. Na ongeveer 3 maanden is de ervaring en kennis uit de training omgaan met agressie naar de achtergrond geraakt. Daarom focussen we ons op het actueel houden van de kennis en vaardigheden.

Daarvoor zijn verschillende (kosteloze) mogelijkheden:

  1. Maandelijks geven wij een gratis webinar om medewerkers via actuele onderwerpen over omgaan met agressie interactief te laten deelnemen
  2. Medewerkers kunnen gratis het e-book “de Witteboordensurvivalguide” downloaden.
  3. Het agressie registratie incident systeem: Door medewerkers jaarlijks te informeren over het aantal incidenten en de aanpak daar van blijven medewerkers gemotiveerd om te blijven melden
  4. De organisatie kan jaarlijks een bijeenkomst beleggen per team waar de plaats gevonden incidenten worden besproken met als doel om er van te leren.
  5. De manager kan een thema bijeenkomst beleggen met informatie over de actuele zaken rondom agressie,
  6. Medewerkers van Veilige Publieke Taak uitnodigen om voorlichting te geven over onderwerpen zoals bijvoorbeeld aangifte doen. (b.v. Peter Peerdeman)
  7. Jaarlijks de training omgaan met agressie herhalen.
  8. Kennis over agressiehantering actualiseren via e-learning.

Conclusie: Een leven lang leren heeft ook zijn intrede gedaan bij het effectief omgaan met agressief gedrag. Enerzijds een last omdat er tijd en ruimte voor gemaakt worden moet worden, anderzijds een kans omdat leren je fris en scherp, en in het geval van agressief gedrag je mentaal weerbaar houdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.