Leren omgaan met agressie zonder rollenspel

director

De jaarlijkse verplichte opfristraining Omgaan met agressie doet bij menig medewerker van de gemeente of andere organisatie zijn of haar hart sneller kloppen. Vaak niet vanuit de opwinding: ‘Oh YES, we mogen weer!’, maar vaker wél vanuit de gedachte: ‘Oh help, daar gaan we weer met die stomme rollenspellen’, waardoor veel medewerkers met frisse tegenzin de training inkomen. In élke training komt er van tevoren wel iemand naar mij toe die zegt absoluut géén rollenspellen te willen doen, is de ervaring van onze trainer Arie Rustenburg.

Arie heeft deze training ontwikkeld speciaal voor medewerkers van gemeentes en overheidsinstellingen, waarbij de deelnemers aan de training geen rollenspellen hoeven te doen én toch leren van de ervaring van deze training.

Hoe wordt er gewerkt?

Tijdens deze training in kleine groepen van 10 leggen medewerkers hun cases voor aan de trainer en de acteur. Beide gaan de situatie visualiseren. De medewerkers gaan stapsgewijs aangeven en experimenteren met de meest effectieve aanpak. Doordat de medewerkers niet geblokkeerd worden door de angst dat ze “straks” moeten spelen zijn zij meer ontspannen en staan ze meer open om te leren over het begrenzen van agressief gedrag. Tijdens deze training staat veiligheid en oefenen in een ontspannen en lichte sfeer centraal.

Inhoud van de training

Deze training is qua inhoud gelijk aan de training Omgaan met verbale agressie. De trainingsvorm is echter anders. 
Medewerkers leren in deze trainingen de drie vormen van agressief gedrag van klanten te herkennen. Daarnaast leren zij aan de hand van verschillende technieken agressie-reducerend op te treden. Ten slotte leren ze veilig te werken en opvang en nazorg aan elkaar te geven na een incident.

Wanneer is de training goed toe te passen?

Als opfristraining, ter afwisseling van de klassieke training Omgaan met verbale agressie. Als medewerkers “rollenspel moe” zijn en eens een andere werkvorm willen ontdekken. Als medewerkers slechte ervaringen hebben met of angstig zijn tijdens rollenspellen.

Wil je deze training ook eens proberen? Klik dan hier.

Of neem contact op met Jannie de Jong 06 4178 2816 of dejong@agressietraining.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.