Veilige V

Met de Veilige V bedoelen wij het volgende: Als je de situatie onder controle wilt krijgen, is het belangrijk dat je eigen veiligheid en die van je collega voorop staat.

De Veilige V vergroot veiligheid

Vanuit de Veilige V spreek je de agressor duidelijk en krachtig aan waarbij je de grenzen aangeeft. Als het dan toch nog gaat escaleren, sta je op lijn met je collega. Dit ziet er grafisch uit als een V.

In de punt van de V staat de agressor. De collega’s staan minimaal 2 armlengtes van de agressor af en staan samen op een lijn. Daardoor  is het risico dat je elkaar in de weg loopt kleiner. Het andere voordeel is dat je om de beurt iets kunt zeggen tegen de agressor.

Het doel is om de agressor af te leiden zodat hij stopt met zijn agressieve gedrag. Daarbij kan de rol van de ene medewerker “vriendschappelijk” zijn en de rol van de andere medewerker “kortaf en begrenzend” Zo kun je toetsen waar de agressor het beste op reageert.

Daarnaast is het ook een manier om de tijd te overbruggen tot de politie komt. Indien de collega’s BOA’s zijn of politie of ander sinds bevoegd kunnen ze door de Veilige V te verkleinen ben je in een snelle beweging bij de agressor die je dan met een controle of interventie techniek onder controle kan brengen.

iso certificering nen 17024

Ons kantoor

Agressietraining.nl
De Jong Training en Advies

Gooyer Wetering 13 3972 MA Driebergen

+31(0)6 41 78 28 16
dejong@agressietraining.nl

Kvk: 30144318
BTW: NL001228082B97