8 Tips om winkeldiefstal te voorkomen

Winkeldiefstal is zeer frustrerend voor de filiaalhouder en zijn of haar team. Het kost veel omzet en de medewerkers worden met onaangenaam en soms agressief gedrag geconfronteerd.

Soms is het niet te voorkomen, maar gelukkig is er preventief veel te doen om winkeldiefstal te verminderen. Daarom 8 tips om winkeldiefstal te voorkomen:

  1. Deel je winkel overzichtelijk in, daar door heb je overzicht en is het voor de “dief” minder makkelijk om iets ongemerkt weg te nemen
  2. Breng dode hoeken in beeld met spiegels of camera’s.
  3. Houd de winkel netjes omdat in een net schap meer op valt als er iets weg is.
  4. Begroet elke klant (de goede klant voelt zich welkom, de “dief” voelt zich gezien en zal minder makkelijk stelen) Wij noemen dit “flitsen”
  5. Zorg dat je zelf controle hebt bij een spannende situatie. Door je spieren te ontspannen, je ademhaling door je buik en borst te laten gaan wordt je snel kalm.
  6. Klanten die iets willen ontvreemden zijn vaker gespannen, dit valt op; ga naar deze klant toe en vraag of je iets kunt betekenen. De onzekere klant voelt zich geholpen, de kwaadwillende klant kan niet meer stelen.
  7. Als je bovenstaand klant aan spreekt kies dan positie achter de klant zodat je overzicht houdt over de winkel. Zo voorkom je diefstal indien ze als duo werken.
  8. Spreek klanten aan die iets hebben ontvreemd voordat zij bij de kassa zijn en vertel ze dat ze het artikel bij de kassa kunnen afrekenen. Zo geef je nog gelegenheid tot herstel.
iso certificering nen 17024

Ons kantoor

Agressietraining.nl
De Jong Training en Advies

Gooyer Wetering 13 3972 MA Driebergen

+31(0)6 41 78 28 16
dejong@agressietraining.nl

Kvk: 30144318
BTW: NL001228082B97