ISO 17024 certificering

ISO 17024 is de internationale norm (in 148 landen geaccepteerd) voor ‘het vaststellen van vakbekwaamheid van personen op een bepaald taakgebied’, in dit geval van ‘Agressietrainer’. De geldigheid van het certificaat ‘Agressietrainer’ is 2 jaar. U voldoet hierdoor aan de vereiste kwalificatie om de NIKTA certificatieregeling ‘Omgaan met Agressie’ uit te voeren.

Door met NIKTA een certificatieovereenkomst aan te gaan, kunt u voortaan zelf cursisten opleiden en aansluitend examineren volgens ISO 17024. Geslaagde cursisten ontvangen dan een NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Omgaan met Agressie’. Hiermee tonen zij hun vakbekwaamheid aan op het taakgebied ‘Omgaan met Agressie’. Op het certificaat wordt uw bedrijf vermeld en rechtsboven komt uw bedrijfslogo te staan.

Op het moment dat u zich via het NIKTA laat certificeren, borgt u de kwaliteit van uw examenproces en daarmee indirect de kwaliteit van uw opleiding. Deze onafhankelijke certificering biedt u de mogelijkheid om u te onderscheiden ten opzichte van agressietrainers die deze certificeringsmogelijkheid niet hebben en/of benutten.

NIKTA zorgt voor alle benodigde documenten, zodat het examenproces soepel verloopt. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen zal er steekproefsgewijs door één van ons het examen af en toe worden bijgewoond om het examenproces te beoordelen.

Bij de certificatieovereenkomst wordt ook een logo reglement meegestuurd. Hierin vindt u de spelregels voor het gebruik van NIKTA logo’s. In onderstaande worden ze nog kort even voor u op een rij gezet.

Door met NIKTA een certificatieovereenkomst aan te gaan:

  • Kunt u de NIKTA certificatieregeling ‘Omgaan met Agressie’ uitvoeren
  • Wordt u NIKTA-gecertificeerd examenbureau
  • Kunt u de NIKTA certificatielogo’s gebruiken op uw website, briefpapier, visitekaartje, instructeurspoloshirts, bedrijfswagens enzovoorts
  • Borgt u de kwaliteit van uw examenproces en daarmee indirect die van uw opleiding
  • Ontvangen uw geslaagde cursisten het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Omgaan met Agressie’

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met Remco Heus, senior accountmanager
Nederlands Instituut voor Kwaliteitszorg (NIKTA)
Hoofdstraat 40
4765 CG Zevenbergschen Hoek
+31 (0)168 – 33 69 90
+31 (0)6 – 52 40 86 89
remcoheus@nikta.nl