Interview met agressietrainer Yarick de Bree

Yarick de Bree

Vrijdag 11 maart 2022 start voor de 16e keer de ISO gecertifieerde opleiding tot agressietrainer. Daarom vroegen we onze agressietrainer en fysieke weerbaarheidsdocent Yarick de Bree waarom hij voor deze opleiding heeft gekozen en of de opleiding aansluit in de dagelijkse praktijk?

1. Waarom ben je de opleiding voor agressietrainer gaan volgen?

Ik ben de opleiding gaan volgen, omdat ik meer kennis wilde vergaren mbt het onderwerp agressie. Voordat ik agressietrainer was, was ik namelijk weerbaarheidstrainer voor verschillende MBO scholen. De leerlingen kregen tijdens hun stage (voornamelijk in de zorg) vaak te maken met verbaal agressieve personen. Vanuit de leerlingen kreeg ik dan ook de vraag hoe je met deze personen om moet gaan en hoe je deëscalerend op kunt treden. Ik ben vervolgens gaan speuren en zo kwam ik bij agressietraining.nl uit.

2. Waar heb je het meest aan gehad tijdens de opleiding?
Uiteraard heb ik ontzettend veel geleerd over de onderwerpen agressie en deëscalerend optreden, maar wat ik niet had verwacht is dat ik als persoon, zo’n enorme groei door zou maken. Dit mede door de scherpe, eerlijke en soms erg confronterende feedback die ik van Jannie en de trainingsacteurs kreeg. Onverwachts ben ik mijzelf dus beter gaan leren kennen tijdens de opleiding.
 
3. Kun je met de opleiding die je gevolgd hebt, goed uit de voeten in de praktijk?
 Zeker. De stof die aangereikt wordt is helder en voor iedere doelgroep toepasbaar.
 
4. Wat zou je zeggen tegen iemand die nog twijfelt om de opleiding te gaan volgen om hem/haar over de streep te trekken?
Bij twijfel DOEN! Het is even een investering, maar het levert je uiteindelijk zoveel op. De manier waarop de opleiding is ingericht, heb ik als ontzettend fijn ervaren. Ik ben zelf niet iemand die graag de hele dag in de schoolbanken zit te luisteren naar theorie. Dat was hier ook niet het geval. Het was een mix van theorie en praktijk. Ideaal in mijn ogen. Ook de acteurs waren top. Realistisch (geen toneelstukje), maar ook weer niet te heftig. Kortom een fijne, veilige leeromgeving.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.