Interview agressietrainer Remco de Vries

Foto Remco en Jannie

Onze trainer- en trainingsacteur Remco de Vries heeft enige tijd geleden de opleiding tot Agressietrainer via Agressietraining.nl gevolgd. We vroegen hem waarom hij voor deze opleiding heeft gekozen en sluit de opleiding aan in de dagelijkse praktijk?

1. Waarom ben je de opleiding voor agressietrainer gaan volgen?

Omdat ik als agressietrainer wilde werken met het model waar de trainers van Agressietraining.nl mee werken. Ik was ingewerkt op een ander trainingsmodel (abcd) dat bij defensie en justitie wordt gehanteerd. Het model van Agressietraining.nl is zoveel sterker om mee te werken. De ‘Witteboorden Agressie’, die als tweede van in totaal drie vormen van agressie wordt onderscheiden (naast ‘Frustratie Agressie’ & ‘Agressie op de Persoon Grof’) wordt zo ongelofelijk goed herkend in alle organisaties waar ik kom. Een echte eyeopener. Ik wilde hier graag zelf mee leren werken en me erin verdiepen, daardoor kwam ik bij de opleiding uit.

2. Waar heb je het meeste aan gehad tijdens de opleiding?

De kracht van het loepzuivere model met de grote herkenbaarheid van de agressievormen, laat niks te wensen over. En de carrouselvorm met oefenen. Iedereen komt aan de beurt. Het is geen rollenspel met uitvragen en alleen voor een groep komen staan. De acteur komt bij iedereen langs en start, heel kort en direct. Herkennen en reageren. Perfecte vorm ook. Laagdrempelig en praktisch en direct zinvol.

3. Kun je met de opleiding die je gevolgd hebt, goed uit de voeten in de praktijk?

Ja sluit precies aan. Je krijgt naast de interessante bijna filosofische inzichten (wat is agressie, wat is je grens, hoe werkt dit in moeder natuur en in ons, wat zijn de fysieke en wat zijn de psychologische systemen, etc.) ook gewoon alle praktische tools, je traint de benodigde vaardigheden en je krijgt tot slot ook direct een kant en klare training mee. Je kunt direct aan de slag. Ervaring opbouwen is wel een vereiste, zoals met alles volgens mij.  

4. Wat zou je zeggen tegen iemand die nog twijfelt om de opleiding te gaan volgen om hem/haar over de streep te trekken?

Dit thema speelt voor iedereen in zijn of haar leven een rol, in welke vorm dan ook. Iedereen heeft hier op zijn of haar eigen manier mee te maken. Ik heb ook ervaring in het geven van trainingen rondom persoonlijke effectiviteit, leiderschap en andere communicatie en team trainingen. Ik vind de training omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag het krachtigste thema, heel essentieel, puur en dichterbij, voor iedereen. Zijn mooie trainingen die veel effect en impact kunnen hebben. En leuk ook. Misschien gek om te zeggen, maar ondanks dat het natuurlijk een zwaar thema is, met hele nare consequenties soms, zit er ook veel humor in, een kant die ik ook zie en die de trainingen veel dynamiek geeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.