Inmiddels geven we met succes volop online agressietrainingen.
Wat is het grote voordeel van online trainen?
Het is coronaproof.
Medewerkers kunnen vanaf de eigen werkplek of vanuit huis de training volgen. De theorie wordt door middel van e-learning gegeven, in deze e-learningmodules zit een examen, door dit te doen zit de theorie er extra goed in. De oefensessie in een groep van maximaal 10 deelnemers gaat via een online huiskamersessie, hierin trainen de deelnemers met acteur. Door de veilige opbouw van de training ervaren medewerkers dit als plezierig en leerzaam.
Lees hier de ervaringen van de medewerkers:
Wat heeft je het meest aangesproken in de training?
“Ervaringen delen en casussen bespreken en oefenen n.a.v. de theorie in een veilige omgeving.”
“4G, grenzen leren aangeven.”
“De aanwezigheid van acteur. Dat je de opgestoken theorie kan toepassen onder begeleiding van een trainer.”
Waar ga je het meest mee doen in de praktijk?
“Witteboordenagressie”
“Herkennen van soorten agressie en daar op een passende manier op reageren. Ook het gebruik van HAG.”
“Het toepassen van het 4G schema. “
Zijn er onderwerpen die je gemist hebt in de training?
“Nee”
“nee”
“N.v.t.”
Overige opmerkingen:
“Training als heel positief ervaren. Ondanks dat het een digitale training was, de training als erg goed ervaren.”
“De trainer en acteur hadden een goed evenwicht tussen het serieus behandelen van de stof en het brengen van ontspanning. Daardoor kon er een heel open sfeer ontstaan.”
“Super waardevolle training! Ik ga hem op mijn opleiding Social Work zeker aanraden. Dit soort situaties kunnen zich zeker voordoen tijdens stages in het werkveld, dan is het toch prettig om daar handvatten voor aangereikt te krijgen.”
Hoe ziet de opbouw van de online training eruit?
Men start met e-learning, dit kunnen een of meer van de volgende modules zijn: Omgaan met verbale agressie zijn, Omgaan met escalerende incidenten of Geweldloze fysieke weerbaarheid. Deze modules worden individueel in eigen tijd gevolgd. Per module is de deelnemer 1 uur bezig.
Daarna volgt een dagdeel online training met een groep van maximaal 10 deelnemers. Deze bijeenkomst wordt begeleid door een trainer en acteur. De deelnemers oefenen hier met praktijkcases.
Afsluitend wordt (na een reeks trainingen) een webinar georganiseerd waarin thema’s als opvang en nazorg en het agressieprotocol worden besproken. Het aantal deelnemers is hierbij onbeperkt.
Conclusie: samen vormt bovenstaande training inhoudelijk een volwaardige vervanging van de life training.
Wil jij ook een online training organiseren? Neem contact op met Jannie de Jong 06 4178 2816 of mail naar dejong@agressietraining.nl.
Laat een reactie achter