Training 100% subsidie door ZonMW voor wijkteams en gemeentelijke organisaties
Tussen beleving en uitingen van psychiatrische ziektebeelden in de Arabische en westerse culturen zitten verschillen. Wat in de westerse cultuur een psychose is wordt in de Arabische cultuur als bezetenheid beleeft. Hoe kunnen hulpverleners uit de westerse cultuur aansluiten bij het Arabische gezin? Om het nog ingewikkelder te maken, hoe kunnen hulpverleners een vertrouwensrelatie opbouwen met een Arabische familie? Het doel hiervan is om de Arabische beleving van ziektebeelden te verbinden met de westers georiƫnteerde hulpverlening zodat de persoon uit de Arabische familie de hulp ontvangt die de persoon nodig heeft.
In eerste instantie zal de Westerse hulpverlener gevraagd of ongevraagd in gesprek gaan met de Arabische familie. Hier zullen (onbewuste) vooroordelen van beide kanten een rol spelen bij het aangaan van het contact. Oordelen die bij beide kanten mogelijk zullen spelen is de directheid/indirectheid in taal, manier van kleden, de verborgen status van man/vrouw rollen, de interne druk binnen het gezin, het niet hebben van een hulpvraag, maar wel behoefte hebben aan ondersteuning, de verwachtingen van hulpverlening zoals bijvoorbeeld medicijnen in plaats van gesprekken enz.
Tijdens de training cultuursensitief werken worden Westerse medewerkers getraind om een hulpverleningsrelatie aan te gaan met het Arabische gezin/een Arabische cliƫnt.
Meer informatie over de inhoud van deze training.
Meer informatie over subsidie bij ZonMW voor deze training.
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Jannie de Jong: 06 4178 2816 of dejong@agressietraining.nl.
Laat een reactie achter