x
A g r e s s i e t r a i n i n g . n l

Geweldloos fysiek weerbaar

Medewerkers in de zorg hebben steeds meer te maken met onvoorspelbaar en soms fysieke agressie vanuit onbegrepen gedrag, bijvoorbeeld door het ziektebeeld dementie. De training “geweldloos fysiek weerbaar” wordt door de praktische geweldloze bevrijdingsoefeningen al vele jaren gewaardeerd door de medewerkers.

Trainingsvorm

 1. In company training:
  Doelgroep: medewerkers van één bedrijf
  Periode: 1 dag
 2. Open Training: 3 maart 2020
  Doelgroep: iedereen
  Periode: 1 dag
  Plaats: Driebergen

Inhoud van de training

  1. Agressie herkennen:
   Aan de hand van de agressiepiramide leren uw medewerkers de non-verbale communicatie van de agressieve persoon in kaart te brengen.
  2. Zelfcontrole bij agressie:
   Door uw medewerkers kennis te laten maken met agressie, leren wij je de primaire reactie te controleren door middel van ademhalen, spierontspanning en gedachten sturen.
  3. Veilig werken:
   Medewerkers leren omgaan met escalerende incidenten aan de hand van het conflictinterventieplan. Daarnaast herkennen zij overmachtsituaties en leren zij zichzelf en anderen in veiligheid te brengen.
  4. Geweldloos fysiek weerbaar: De medewerker leert bevrijdingstechnieken toepassen bij een fysieke aanval van een klant.
  5. Opvang en nazorg: Medewerkers ontvangen een checklist waarmee zij elkaar na een agressie-incident kunnen opvangen. Tevens wordt het belang van incident-registratie besproken. Daarnaast leren ze een trauma te herkennen en leren ze wanneer en waar ze hulp kunnen ontvangen.

Nu met nieuw werkboek!
Vanuit vele vragen uit de praktijk van deelnemers ontwikkelde Agressietraining.nl een totaal nieuw werkboek “geweldloos fysiek weerbaar”. Het nieuwe werkboek is een instructieboek als aanvulling op deze training. Deelnemers van de training ontvangen dit kosteloos. Na de training kunnen zij aan de hand van de duidelijke foto’s en beschrijving in het werkboek de grepen zelf blijven oefenen. Sinds februari 2020 ontvangen deelnemers van de training kosteloos het instructieboek als aanvulling op deze training. Na de training kunnen zij aan de hand van duidelijke foto’s en beschrijving in het werkboek de grepen zelf blijven oefenen.

Evaluatie
Tijdens de evaluatie wordt uw medewerker begeleid in het stellen van een persoonlijk doel. De groep en trainer geven tips om het doel in de praktijk daadwerkelijk te realiseren. Tevens wordt de training online en mondeling geëvalueerd met uw medewerkers. De resultaten van deze evaluatie worden besproken met de opdrachtgever.

Wat zijn de voordelen voor u als klant?

 • Onze service is gericht op een continue bewust voorkomen en reduceren van agressief gedrag in uw organisatie. We blijven nadat we de agressietrainingen hebben gegeven onbeperkt kosteloos kennis met u delen.
 • U medewerkers kunnen maandelijks deelnemen aan gratis webinars om de kennis over agressiehantering op peil te houden.
 • Medewerkers kunnen PE punten behalen als ze onze agressietrainingen volgen.
 • Medewerkers kunnen praktijkcases blijvend inbrengen, als zij deelnemen in de gesloten Facebook groep.
 • Medewerkers kunnen het e-book Omgaan met witteboordenagressie gratis downloaden van www.agressietraining.nl.
 • Indien u wenst kunnen wij e-learning agressiehantering leveren.
 • De agressietrainingen worden gegeven met een acteur, 70% van de training bestaat uit oefeningen, waardoor medewerkers na de training de technieken echt kunnen toepassen.

Resultaten van de training

De medewerker:

 • Is in staat om agressief gedrag in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen door de klant te observeren en te luisteren.
 • Heeft inzicht in de eigen wijze van reageren op agressie en ander ongewenst gedrag.
 • Is in staat om zo snel mogelijk agressie reducerend op te treden, waardoor escalatie van agressie zoveel mogelijk wordt voorkomen.
 • Kan omgaan met escalerende incidenten en collega’s helpen.
 • Kan bevrijdings technieken toepassen bij een een fysieke aanval.
 • Kent het agressieprotocol en kan dit toepassen
Ben je geïnteresseerd in een in company training Geweldloos fysiek weerbaar? Neem contact op met Jannie de Jong dejong@agressietraining.nl of 06 4178 2816 of vraag vrijblijvend een offerte aan:
Naar boven
Created by AMBISMART
X