x
A g r e s s i e t r a i n i n g . n l

Omgaan met grensoverschrijdend gedrag van ouders en kinderen op scholen

Training omgaan met grensoverschrijdend gedrag van ouders en kinderen op scholen

 1. Incompanytraining
  Doelgroep: leerkracht, ondersteunend personeel en leerlingen
  Periode: 1 dag
 2. Kosten: de training wordt in overleg met u op maat gemaakt. De kosten zijn hiervan afhankelijk.
 3. Training via open inschrijving
  Doelgroep: leerkrachten en ondersteunend personeel
  Datum: 12 november 2024 
  Plaats: Driebergen
 4. Kosten: 450,00 inclusief BTW

Training omgaan met grensoverschrijdend gedrag van ouders en leerlingen

“Ontdek hoe onze training uw team kan versterken in het omgaan met agressie:

 • Agressie herkennen: Leer aan de hand van de agressiepiramide om non-verbale signalen van agressie bij ouders en kinderen te identificeren.

 • Zelfcontrole bij agressie: Laat uw docenten kennismaken met de emotie agressie en leer hen om hun primaire reacties onder controle te houden door middel van ademhaling, spierontspanning en gedachtebeheersing.

 • Agressie reducerend optreden: Uw medewerkers worden getraind in diverse technieken om agressie effectief te verminderen. Ze zullen frustratieagressie herkennen en leren hoe ze ruimte kunnen creëren. Ze zijn in staat om manipulatieve agressie  (witteboordenagressie) en persoonlijke aanvallen te herkennen en te begrenzen.

 • Veilig werken: Medewerkers leren omgaan met escalerende situaties volgens het conflictinterventieplan. Ze herkennen overmachtsituaties en leren hoe ze zichzelf en anderen in veiligheid kunnen brengen.

 • Nazorg en opvang: Uw team ontvangt een handige checklist voor het opvangen van elkaar na een agressie-incident. We bespreken ook het belang van incidentregistratie en leren hoe ze traumatische ervaringen kunnen herkennen en waar ze hulp kunnen vinden.

 • Evaluatie: Tijdens de evaluatie helpen we uw medewerkers bij het stellen van persoonlijke doelen en voorzien we hen van praktische tips om deze doelen te realiseren. De training wordt grondig geëvalueerd, zowel schriftelijk als mondeling, en de resultaten worden besproken met u als opdrachtgever.

Bij Agressietraining.nl staat uw team centraal. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we samen kunnen werken aan het versterken van uw team en het creëren van een veiligere en effectievere werkomgeving. Samen maken we het verschil.”

Resultaten van de training

“Uw getrainde medewerkers zijn uitgerust met essentiële vaardigheden:

 • Vroegtijdige herkenning van agressief gedrag: Ze zijn in staat om agressief gedrag in een zo vroeg mogelijk stadium te detecteren door de leerling of ouder zorgvuldig te observeren en te beluisteren. Dit stelt hen in staat om proactief te handelen.

 • Inzicht in eigen reacties: Ze hebben diepgaand inzicht in hun eigen reactiepatronen ten aanzien van agressie en ander ongewenst gedrag. Dit helpt hen om adequaat te reageren en escalatie te voorkomen.

 • Agressie reducerend optreden: Ze zijn bekwaam in het effectief reduceren van agressie. Dit betekent dat ze snel en doeltreffend kunnen optreden om escalatie van agressie te minimaliseren, wat de veiligheid bevordert.

 • Omgaan met escalerende incidenten en collega’s helpen: Ze kunnen professioneel omgaan met escalerende incidenten en zijn bereid om hun collega’s te ondersteunen. Samenwerking en teamwork staan hoog in het vaandel.

 • Kennis van het agressieprotocol: Ze zijn vertrouwd met het agressieprotocol en zijn in staat om dit in de praktijk toe te passen. Dit zorgt voor gestructureerde en consistente reacties op agressieve situaties.

Deze resultaten weerspiegelen de toewijding van onze medewerkers aan het waarborgen van een veilige en professionele omgeving. Het betekent dat ze goed zijn voorbereid om met uitdagende situaties om te gaan en om de belangen van zowel collega’s als leerlingen te beschermen.”

“Is uw school op zoek naar een effectieve training in agressiehantering om de veiligheid en het welzijn van uw personeel en leerlingen te waarborgen? Onze op maat gemaakte in-company training is de sleutel tot een zorgzame en positieve leeromgeving.

Wij begrijpen de unieke uitdagingen waarmee scholen te maken hebben en zijn er om te helpen. Onze training rust uw team uit met essentiële vaardigheden om agressief gedrag te herkennen, te begrijpen en effectief aan te pakken. We geloven dat een veilige schoolomgeving de basis vormt voor succesvol leren.

Wilt u meer informatie over onze in-company training agressiehantering op school? Aarzel niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Samen kunnen we de veiligheid en het welzijn van uw schoolgemeenschap versterken. Laten we samenwerken voor een betere toekomst in het onderwijs.” Vraag nu uw offerte aan:

Naar boven
Created by AMBISMART
X