Agressie en culturen

In de cursus agressie en cultuur van De Jong Training en Advies ligt de nadruk op inzicht waarmee medewerkers agressie in een specifieke culturele context kunnen voorkomen. Door inzicht over specifieke cultuur aspecten kunt u gedrag beter plaatsen en begrijpen. Daar door kunt u als medewerker beter inschatten waar agressie uit ontstaat en daarmee agressie voorkomen. Indien er agressief gedrag ontstaat kunt u begrenzen passend in de context van de cultuur.

Trainingsvorm

 1. In company training:
  Doelgroep: medewerkers van één bedrijf
  Periode: 1 dag

Inhoud van de training

  1. Inleiding in verschillende culturen
  2. Onderzoek naar de eigen cultuur
  3. Omgaan met waarheid en waardigheid
  4. Confronteren bij andere culturen
  5. Kennis over ontregelde personen versus autoriteit
  6. Inzicht in de escalatie-ladder en cultuur
  7. Inzicht in cultuurgebonden emoties, achtergronden en gedrag
  8. Maak kennis met harde culturen, uitsluiting en overtuigingen
  9. Leren door middel van spel en interactie

Meer over trainer Amar el Ajjouri

Amar El Ajjouri is breed inzetbaar op het gebied van communicatie. Hij heeft ervaring met thema’s als agressie en conflicthantering, straatcultuur en omgaan met diversiteit. Hij werkt met diverse doelgroepen, van jeugd tot professionals (o.a. docenten, justitie, hulpverleners (GGD, GGZ), beveiligingsbeambten, winkelpersoneel). Met zijn ruim 20 jaar ervaring weet hij beide groepen goed aan te spreken door aan te sluiten bij het niveau van de doelgroep.

Amar werkt veel met straatjongeren door ze zingeving aan hun bestaan te geven (o.a. begeleiden van jongerentheater, geven van workshops ter bevordering van de arbeidsidentiteit aan het VO en MBO). Hierdoor weet hij wat er speelt onder deze doelgroep en weet hij ze effectief aan te spreken op hun gedrag.

Door met deze doelgroep intensief te werken, is hij in staat anderen te motiveren om hen op een andere wijze te benaderen. Hij leert professionals vervolgens om te gaan met deze zogenoemde straatcultuur, groepsmachocultuur en individuele machocultuur, door ze een kijkje in de keuken te geven in de wereld van deze groepen waar de eer op spanning staat.

Naast het geven van communicatietrainingen werkt Amar als acteur en stand up comedian / cabaretier. De elementen van deze expertisegebieden zijn goed te benutten in zijn werk als trainer. Zo zet hij humor in als middel en weet hij aan te sluiten bij de verscheidenheid aan mensen, door in te spelen op hun denk- en belevingswereld.

Amar is te typeren als een rustige, overtuigende en inspirerende persoonlijkheid. Hij kan goed omgaan met weerstand en weet door met interesse te luisteren naar de persoon die hij voor zich heeft, in te spelen op de vraag. Amar is altijd nieuwsgierig naar vraag van de cursist en het verhaal achter deze vraag. Hij spreekt door zijn verhalende en persoonlijke wijze van communiceren de ander met humor aan op zijn/haar talenten. Hij weet iemands onbewuste vaardigheid boven water krijgen, zodat de rest van de groep hiervan kan leren.

De gouden regel is ‘zonder contact geen communicatie’.

Ben je geïnteresseerd in een in company training Agressie en culturenVraag dan vrijblijvend een offerte aan: