Agressietrainer opleiding

Word agressietrainer.

Opleiding tot agressietrainer

Deze vijfdaagse post HBO opleiding is bij uitstek geschikt voor trainers die zich willen specialiseren in het omgaan met agressieproblematiek. De opleiding belicht alle aspecten van het agressietrainer zijn. Het gaat om een praktische opleiding met een stevige theoretische onderbouwing. Tijdens de opleiding is er aandacht voor de individuele cursist, het groepsproces en de opbouw van een agressietraining.

Opleidingsvorm:

 1. Praktisch, post HBO: Doelgroep: trainers die zich willen specialiseren in agressiehantering Periode: 5 dagen

Inhoud van de opleiding

 1. Dag één: Agressie kent een eigen dynamiek. Het roept vaak veel emoties op bij de deelnemers aan een training. De trainer/coach weet wat er gebeurt tijdens explosieve situaties. Ook bij onverwachte wendingen kan hij professioneel optreden. Deze eerste dag worden algemene achtergronden van agressie en het cumuleren van emoties belicht. Ook bewustwording van en omgaan met de eigen agressie zijn belangrijke elementen. De deelnemers onderzoeken hun persoonlijke affiniteit, motivatie en kwaliteiten ten aanzien van het onderwerp en stellen een persoonlijk leerplan op. Aan de hand van de agressiepiramide leren uw werknemers de non-verbale communicatie van de agressieve persoon in kaart te brengen.
 2. Dag twee en drie: Door zelfonderzoek en observaties van anderen worden de deelnemers zich bewust van hun eigen drijfveren, talenten, kwaliteiten en valkuilen. Hoe beter het zelfinzicht hoe sneller een deelnemer zijn eigen reactiepatronen herkent, begrijpt en kan veranderen. De deelnemers ontwikkelen hun rol als agressietrainer door middel van overdracht van theorie agressiehantering en begeleiden van praktijkoefeningen met behulp van een acteur zoals groepsoefeningen en individuele cases. Iedere deelnemer ontwikkelt een eigen stijl. De deelnemers zullen na de opleiding kunnen werken met de volgende agressievormen: – Frustratieagressie – Witteboordenagressie – Agressie op de persoon
 3. Dag vier: Deze dag bestaat uit 3 thema’s: In de ochtend ontvangen de deelnemers theorie over oorzaken en ontstaan van agressie. Daarnaast wordt het belang van het ontwikkelen van en het implementeren van een agressieprotocol in organisaties besproken. In de middag wordt het thema “Veilig Werken” behandeld. Onderdelen zijn: Omgaan met escalerende conflicten door middel van het conflict interventieplan. Veilig afstand houden, Iemand non-verbaal kunnen laten stoppen en tijdig vluchten bij overmacht situaties. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan agressiepreventie en veilig werken in het domein van de klant. Deelnemers leren werken met een checklist waarmee medewerkers elkaar na een agressie-incident kunnen opvangen. Tevens wordt het belang van incidentregistratie besproken. Daarnaast leren deelnemers hoe een trauma te herkennen en effectieve hulp methodieken.
 4. Dag 5 (examendag): Toetsing draagt bij aan de vakbekwaamheid van trainers. Gedurende het gehele traject laat de deelnemer via specifieke opdrachten en presentaties zien hoe het staat met de vordering van zijn vaardigheden en met zijn attitude als professionele agressietrainer/coach. De resultaten van deze opleiding worden getoetst door een theorie examen via e-learning. Op dag 5 geef je samen met de mede deelnemers een training Omgaan met Agressie voor een groep deelnemers.

Resultaten van de opleiding

De agressietrainer:

 • Is in staat om de theorie van agressief gedrag over te dragen via de brainstorm methode om in een zo vroeg mogelijk stadium agressie te herkennen.
 • Kan de theorie overdragen van het model “agressiepiramide”.
 • Kan de drie agressievormen: frustratieagressie, witteboordenagressie en agressie instrumenteel grof theoretisch over dragen.
 • Kan door middel van de oefening “carrousel” groepsgewijs de boven genoemde drie agressievormen gedragsmatig in trainen.
 • Kan in een individuele oefening de ingebrachte case van de cursist in een agressievorm plaatsen en vertalen naar een oefensituatie met de acteur. De trainer kan opbouwende feedback geven en de cursist nogmaals laten oefenen tot een succes ervaring.
 • Na het behalen van het examen: Je bent een Europees bevoegd ISO gecertificeerd agressietrainer.

Planning

In het najaar wordt een nieuwe planning gemaakt voor 2019. Je kunt wel een gesprek aanvragen. Je wordt dan na het gesprek op de hoogte gehouden van de planning en we zullen dan proberen rekening te houden met je agenda.

Praktische informatie

– Kosten van de opleiding: € 3.300,- inclusief 21% BTW (inclusief theorie- en praktijkexamen, ISO certificering). – De opleiding wordt gegeven op de Gooyer Wetering 13 in 3972 MA Driebergen. Data
dag 1: 15 maart
dag 2: 5 april
dag 3: 26 april
dag 4: 10 mei
Dag 5: 21 juni examendag
De dag start om 10.00 tot 17.00 uur. – Certificering: Je behaalt de internationale erkenning ISO gecertificeerde agressietrainer NEN 17024.
agressietraining.nl logo

Wij zijn een expertisebureau agressie en geweldhantering. Al ruim 23 jaar verzorgt agressietraining.nl trainingen en advies over omgaan met agressie van klanten naar medewerkers. Ons team van 15 zeer ervaren trainers zijn post-hbo afgestudeerd en ISO gecertificeerd. De deelnemers certificaten: ISO NEN 17024, en of PE punten voor VNV, SKJ, ABC1

© 2018 Agressietraining.nl - Website door: Evalco