Agressie tegen ambtenaren
- Home
- Agressie tegen ambtenaren
Trainingen omgaan met agressie tegen ambtenaren voor gemeenten
Agressie tegen ambtenaren komt in de huidige maatschappij meer voor dan ooit. Ook abtenaren die bij gemeentelijke organisaties werken komen beroepsmatig steeds vaker in contact met mensen die zich gefrustreerd, boos, geïrriteerd of zelfs agressief gedragen. Om agressie tegen ambtenaren te verminderen is het belangrijk dat medewerkers van (semi)overheidsinstellingen kunnen rekenen op goede begeleiding en trainingen. Dit houdt onder andere in dat de medewerker bescherming, maar ook tools en technieken krijgt aangeleerd om adequaat te reageren bij (dreigende) agressie en hoe te handelen wanneer een situatie uit de hand dreigt te lopen.
Agressietraining verzorgt al bijna 25 jaar trainingen voor professionals die tijdens hun werkzaamheden te maken krijgen met intimidatie, grensoverschrijdend gedrag en agressie. We zijn een uitstekende en veelgevraagde partner binnen het bedrijfsleven, de zorg, voor scholen en de semi-overheid. Ook aan de slag om binnen uw gemeente de agressie tegen ambtenaren aan te pakken met trainingen voor uw medewerkers? Neem contact met ons op voor alle informatie die u nodig heeft.
Agressietrainingen
Coaching
E-learning
Advies bij grensoverschrijdend van medewerkers
Kennisbank en begrippen
Omgaan met agressie voor gemeentelijke organisaties
Help ik word gemanipuleerd
Subtiel agressief gedrag tegen ambtenaren, hoe reageer je?
Subtiel agressief gedrag tegen ambtenaren, hoe reageer je? Agressie gaat lang niet altijd gepaard met geschreeuw. Ook wordt agressief gedrag niet per definitie met een fysieke aanval geuit. Er zijn ook heel veel subtiele vormen van agressief gedrag. Wat doe je wanneer een klant een denigrerende opmerking maakt, een suggestief gebaar maakt of je aanwijzingen negeert?
Het is belangrijk om in dergelijke situaties kalm te blijven en professioneel te reageren. Maar hoe pak je dat aan? Het belangrijkste is om te zorgen voor de veiligheid en het welzijn van iedereen in de situatie. Moet je proberen de klant rustig te benaderen en te vragen of er iets is waar ze zich zorgen over maken. Bied je hulp aan of stel je beter meteen paal en perk? Wat wanneer het dreigt persoonlijk te worden. Hoe kun je dan nog empathie tonen en proberen de klant te begrijpen.
Tijdens onze training die in het teken staan van beleid tegen agressie tegen ambtenaren, gaan we maatwerk in op de diverse soorten van agressief gedrag en hoe daarmee om te gaan.
Wat leer je tijdens een training ‘Omgaan met agressie tegen ambtenaren’?
Omgaan met agressie is in de praktijk niet altijd eenvoudig. Met onze trainingen zichten we ons niet alleen op het herkennen en beheersen van agressief gedrag, maar ook op het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. We leren deelnemers hoe ze effectief kunnen communiceren, zelfs in moeilijke situaties zoals geconfronteerd worden met agressie.
Het omgaan met agressie is ook voor ervaren mensen emotioneel belastend. Om je als ambtenaar te wapenen tegen agressie, hoe subtiel ook, is het belangrijk om te weten hoe je het best kunt omgaan met stress en spanningen. We bieden tijdens onze gerichte trainingen voor medewerkers van gemeenten tal van handvatten voor het omgaan met de emotionele impact van agressieve tegen ambtenaren.
Onze trainingen zijn ontworpen om medewerkers van gemeenten en gemeentelijke organisaties te voorzien van de kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen die ze nodig hebben om effectief om te gaan met agressie, terwijl ze tegelijkertijd de veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen waarborgen. Samen werken we aan het creëren van een respectvolle en veilige omgeving voor zowel ambtenaren als cliënten.
Veelgestelde vragen over agressietrainingen ‘Agressie tegen ambtenaren’
Hoe worden de trainingen samengesteld?
Onze trainingen worden door ons samengesteld vanuit onze vergaande ervaring. Ze worden aangevuld met de meest recente kennis op de hedendaagse problematiek waar medewerkers van gemeenten mee te maken krijgen. Elke training bestaat uit een raamwerk, dat maatwerk en praktijkgericht wordt aangepast op vraagstukken vanuit de opdrachtgever.
Hoelang duurt een training?
Een training duur een dagdeel of een hele dag, afhankelijk van de gekozen training.
Waar worden de trainingen gehouden?
Onze post-hbo afgestudeerd en ISO gecertificeerde trainers verzorgen de trainingen, tenzij anders aangegeven , op de locatie van de opdrachtgever. Dit verkort de afstand voor deelnemers en werkt laagdrempelig.
Hoeveel personen kunnen deelnemen?
De meeste trainingen zijn geschikt voor groepen tot 12 deelnemers. Bij deelname door meerdere deelnemers worden doorgaans ook meerdere trainingsmomenten verzorgd, zodat iedereen voldoende aan bod komt.
Wilt u meer weten over wie wij zijn, een adviesgesprek aanvragen of een of meerdere trainingen boeken? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u bij het vinden van de best passende antwoorden op uw vraagstukken rondom agressieproblematiek en agressie tegen ambtenaren.